The Hand
The Hand
The Hand
The Hand

The Hand

The Hand

  • Herkomst Hong Kong, 2004
  • RegieWong Kar Wai
  • MetGong Li, Chang Chen
  • Duur56 minuten
  • Pauzenee
  • TrailerBekijk trailer

The Hand
Een mysterieuze courtisane verleent haar nieuwste kleermaker seksuele diensten, opdat hij zich haar zal herinneren bij elke nieuw ontworpen jurk. Hun perverse verhouding wordt steeds sterker naarmate haar gezondheid achteruitgaat.

Wong Kar Wai's bijdrage aan omnibusfilm 'Eros', waaraan ook Steven Soderbergh en Michelangelo Antonioni meewerkten, is een hypnotiserend verhaal over obsessie, onderdrukking en klassenverschillen in het Hongkong van de jaren zestig. 

Wong Kar Wai leefde zich uit in sixties art-direction, vol weelderige interieurs, bloemen, spiegels en een lange reeks chique jurken. Samen met virtuoos cameraman Christopher Doyle dompelt hij de toeschouwer onder in een lyrische, melancholieke wereld, zoals altijd met behulp van radicale kadrering, slow motion, een stortvloed aan muziek, aanhoudende regen, weemoed en romantiek.

De films van de Chinese regisseur Wong Kar Wai zijn zinderend en een lust voor het oog. Hoewel de regisseur vooral bekend staat om zijn sublieme studies over romantisch verlangen, omvat zijn oeuvre ook uitstapjes naar sciencefiction, misdaadthrillers en martial arts. Eye brengt in samenwerking met Cinéart deze zomer vijf films van Wong Kar Wai opnieuw uit, in gloednieuwe 4K-restauraties. Als bijzonder extraatje wordt daarnaast ‘The Hand’ vertoond: een nieuwe (langere) versie van de bijdrage die Wong leverde aan de omnibusfilm 'Eros'. Wij eren deze zomer de grootmeester met iedere maandag een film, van 5 juli t/m 9 augustus. Een must voor de ware filmliefhebber!