De son vivant
De son vivant
De son vivant
De son vivant

De son vivant

De son vivant

  • Herkomst Frankrijk, 2021
  • RegieEmmanuelle Bercot
  • MetBenoît Magimel, Catherine Deneuve, Gabriel Sara, Cécile de France
  • Duur123 minuten
  • TrailerBekijk trailer

De son vivant
De veertigjarige Benjamin is een zelfverzekerde toneeldocent die wordt gediagnosticeerd met alvleesklierkanker. Hij bevindt zich in het eindstadium en heeft niet lang meer te leven. Werkelijk geloven wil Benjamin dit echter niet.

Ook zijn overbezorgde moeder Crystal (Catherine Deneuve) weigert het lot van haar zoon te accepteren. Ze melden zich bij de onorthodoxe kankerkliniek van de vriendelijke dokter Eddé, die met behulp van muziek, vrolijke stropdassen en een bevlogen team zijn patiënten probeert te verzoenen met het onvermijdelijke en hen begeleidt bij het loslaten van het leven. Een jaar lang worden Benjamin en Crystal geholpen om in alle rust de naderende dood te accepteren en de losse eindjes van het verleden aan elkaar te knopen.

Een emotionele en integere film, waarvoor regisseur Emmanuelle Bercot de bestaande oncologieafdeling van dokter Gabriel Sara van het Mount Sinai-ziekenhuis in New York als uitgangspunt nam. De ontwapenende arts werd uiteindelijk zelfs gecast om dokter Eddé te spelen.