The Card Counter
The Card Counter
The Card Counter
The Card Counter
The Card Counter

The Card Counter

The Card Counter

  • Herkomst China/Groot-Brittannië/Verenigde Staten, 2021
  • RegiePaul Schrader
  • MetOscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe
  • Duur112 minuten
  • TrailerBekijk trailer

The Card Counter
Na een tijd in de gevangenis te hebben gezeten, vindt ex-Irakmilitair William Tell zichzelf opnieuw uit als professioneel gokker in het Amerikaanse pokercircuit. Een anonieme wereld, waarin hij zijn verleden hoopt te vergeten.

Tijdens een bijeenkomst wordt William benaderd door Cirk, een getroebleerde jongeman. William neemt Cirk mee op reis langs verschillende casino’s om hem op het rechte pad te houden. Dit lijkt een steeds moeilijkere opgave te worden, aangezien ook William wordt achtervolgd door het verleden en de keuzes die hij toen heeft gemaakt. Zijn enige oplossing lijkt om met geweld te strijden tegen zijn eigen verleden.

Paul Schrader hoort samen met onder meer Steven Spielberg, Brian De Palma en Martin Scorsese tot de Movie Brat-generatie van regisseurs. Zijn eerste successen boekte hij als scenarioschrijver ('Taxi Driver', 'American Gigolo'). Ook voor deze thriller over wraak en verlossing en hoe je verder moet leven als je jezelf niet kunt vergeven, schreef Schrader het scenario. De hoofdrol is voor Oscar Isaac ('Life Itself', 'Inside Llewyn Davis').