Illusions Perdues
Illusions Perdues
Illusions Perdues
Illusions Perdues
Illusions Perdues

Illusions Perdues

Illusions Perdues

  • Herkomst Frankrijk, 2020
  • RegieXavier Giannoli
  • MetBenjamin Voisin, Cécile de France, Gérard Depardieu, Xavier Dolan, Vincent Lacoste
  • Duur151 minuten
  • TrailerBekijk trailer

Illusions Perdues
Parijs, midden negentiende eeuw. Lucien, een jonge dichter op het Franse platteland, heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw, Madame de Bargeton.

In de overweldigende stad vol intellectuelen, journalisten, kunstenaars, hoertjes en charlatans wordt hij echter al snel op zichzelf teruggeworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?

Het Franse kostuumdrama ‘Illusions Perdues’ is een verfilming van het gelijknamige boek van Honoré de Balzac en toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt. Het schetst een kleurrijk, decadent en enigszins ontluisterend beeld van de welgestelde Parijse burgerij. De film werd onderscheiden met maar liefst zeven César Awards, waaronder die voor Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Scenario en Beste Kostuums. Ook Benjamin Voisin en Vincent Lacoste werden voor hun acteerprestatie bekroond. Naast hen zien we ook Cécile de France, Xavier Dolan en Gérard Depardieu.