Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Cinekid Festival

Cinekid Festival

Maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 oktober

Cinekid is hét mediafestival voor nieuwsgierige kinderen. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en een geweldig MediaLab. Kom het ook beleven!

Het Cinekid Festival komt weer naar Bussum! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 4 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en een geweldig MediaLab: één grote, interactieve, digitale speeltuin met toffe installaties. Cinekid vindt plaats op maandag 23, dinsdag 24 en woensdag 25 oktober. Een filmkaartje kost € 12,00. Dit is inclusief de toegang tot het MediaLab. 

Het volledige filmprogramma vind je onderaan op deze pagina. 

Medialab

Verwonderwezens (alle leeftijden)

Duik in deze korte video’s in een wereld vol met hele bijzondere planten en beesten. Ze bewegen langzaam en knipperen of kijken je aan met soms één en soms wel tientallen oogjes. De natuurwereld lijkt echt te zijn. Zouden er planten bestaan die kunnen kijken? Schijn bedriegt, of is dit echt?

Verwonderwezens (alle leeftijden)

Spelen met AI (3+)

Vergeet je handen en gebruik je neus eens om te tekenen! De camera volgt je neus en door die te bewegen laat je een gekleurde lijn achter op het scherm. Je kunt dus lekker je fantasie gebruiken en  los gaan: misschien schuilt er wel een geweldige neusartiest in jou. 
Maar er is meer: met motion picture kun je bewegingen van mensen kopiëren. Hoe het werkt? Met je mond kun je de uitdrukking van een gezicht nadoen. Super tof!

Spelen met AI (3+)

Sticky Cats (4+)

In deze super leuke game ben je een kleverige kat die wel een visje lust. Ga het huis in, steel de vis en laat een complete chaos achter: heerlijk! Je kunt deze game ook met meerdere mensen tegelijk spelen. 

Sticky Cats (4+)

Kunst Leeft! (6+)

Stel: je oma, moeder of vriend krijgt een kaart in de brievenbus. Van jou. Een mooi knutselwerk, maar als ze de kunst op de kaart met een smartphone scannen, zien ze een videoboodschap van jou, op de kaart! Je leert hoe je met Augmented Reality zo’n pratende kaart kunt maken.

Kunst Leeft! (6+)

Films

Er zijn vandaag geen voorstellingen (meer).

Kom je
film kijken?