Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Klassiekers

Klassiekers

Hoe mooi, origineel, indringend en geëngageerd de films uit ons actuele programma ook zijn, we vinden het ook belangrijk om aandacht te schenken aan films met een langere historie. Films waar de huidige makers hun inspiratie uithalen en die ons als kijker nog steeds boeien.

Daarom vertonen we regelmatig grote filmklassiekers: om de pracht en kracht van film te vieren, uit nostalgie en om je de kans te geven ze (nogmaals) te zien.

6559

Orlando 

Nu te zien

‘Orlando’ is een gedurfde, onsentimentele bewerking van de klassieke roman van Virginia Woolf, waarin een onschuldige aristocraat door 400 jaar Engelse geschiedenis reist, eerst als man en daarna als vrouw.

tickets
Orlando 

Chocolat

Te zien vanaf 22 februari

Voor haar debuutfilm ‘Chocolat’ baseerde Claire Denis zich op haar eigen jeugd. Kenmerkend is haar subtiele aanpak van het thema: in associatieve flashbacks schildert ze met spaarzame dialogen, strak gekadreerde beelden en een niet-lineaire verhaallijn het leven in een kolonie, waarin het witte kind de Ander is voor de Afrikaan en omgekeerd. Een van de hoofdrollen is voor François Cluzet ('Intouchables'). 

tickets
Chocolat

Beau Travail

Te zien vanaf 22 februari

‘Beau Travail’ – nooit eerder uitgebracht in Nederland – is volgens velen Denis' meesterwerk. Zowel de dansscènes in de lokale club als de militaire oefeningen in de woestijn zijn van een zinderende sensualiteit. De mannen en de vrouwen, de buitenlandse soldaten en de lokale bevolking, ze zijn vreemden voor elkaar, maar één in hun lichamelijkheid. Agnès Godard, Denis’ vaste cameravrouw, stijgt in deze film boven haar al fenomenale zelf uit.

tickets
Beau Travail

Ken je
klassiekers!