Specials

Filmquiz DWARS

Filmquiz DWARS

Ben jij een filmliefhebber en heb je zin in een heerlijke avond met unieke filmfragmenten en spannende ‘behind the scenes’ verhalen van mensen uit het filmvak? Kom dan op vrijdag 30 november naar Filmhuis Bussum en sluit samen met ons de Jubileummaand af met een unieke Filmquiz. En het goede nieuws is: ook al weet je niets of nauwelijks iets van film, dan nog kun je prima meedoen. Want met deze Filmquiz vieren we vooral de filmkunst in al haar facetten én 40 jaar Filmhuis Bussum!
Lees meer

Grease Sing-a-Long

Grease Sing-a-Long

Filmhuis Bussum viert de hele maand november uitbundig haar veertigste verjaardag met allerlei feestelijke activiteiten. Eén van de highlights is de meezingversie van de musical 'Grease' op zaterdagavond 24 november. De film is – net als wij – dit jaar precies veertig jaar oud en heeft – inderdaad, net als wij – nog niets van zijn glans en energie verloren.
Lees meer

Nagesprek met Maria Peters: De Dirigent

Nagesprek met Maria Peters: De Dirigent

Op woensdag 28 november is regisseur Maria Peters te gast bij de vertoning van haar film 'De Dirigent'. Na afloop is zij aanwezig om vragen te beantwoorden over de totstandkoming van de film en haar fascinatie voor Antonia Brico, die – net zoals vele vrouwelijke kunstenaars – ten onrechte in de vergetelheid is geraakt.
Lees meer

Presentatie geschiedenis Brediusweg 1

Presentatie geschiedenis Brediusweg 1

DE GESCHIEDENIS VAN HET HUIDIGE PAND: Op woensdag 21 november, 20.15 uur. Speciaal in deze jubileummaand verzorgt Hans Jonker, die we met recht de huishistoricus van Filmhuis Bussum mogen noemen, een interessante presentatie met heel veel bijzonder beeldmateriaal, over de historie van ons pand. Het huidige pand van Filmhuis Bussum aan de Brediusweg is meer dan tachtig jaar oud en een van de meest markante gebouwen van Bussum en omgeving. Hans Jonker vertelt u aan de hand van veel bijzonder beeldmateriaal en persoonlijke herinneringen het verhaal van een gebouw met een rijk verleden, dat gedurende de afgelopen acht decennia veel verschillende functies vervulde.
Lees meer

Presentatie geschiedenis Filmhuis Bussum

Presentatie geschiedenis Filmhuis Bussum

DE GESCHIEDENIS VAN FILMHUIS BUSSUM: Op zondag 25 november, 15.30 uur. Speciaal in deze jubileummaand verzorgt Hans Jonker, die we met recht de huishistoricus van Filmhuis Bussum mogen noemen, een interessante presentatie met heel veel bijzonder beeldmateriaal, over de historie van Filmhuis Bussum. Wat is er gebeurd met het filmhuis dat veertig jaar geleden door het enthousiasme en de energie van een kleine groep filmliefhebbers in Bussum werd opgericht? Hans Jonker neemt u mee langs alle locaties waar het Filmhuis gevestigd was, de invloed van die locaties op de programmering en bezoekersaantallen en de uiteindelijke transformatie van een progressief idealistische ‘opvoedende’ filmclub naar een goed filmtheater. Ook de onuitwisbare herinneringen van bezoekers aan een van de vele films die in de loop der jaren geprojecteerd zijn, krijgen in dit verhaal een plaats.
Lees meer