Specials

Arts in Cinema: Botticelli: Inferno

Arts in Cinema: Botticelli: Inferno

Zelfs na vele eeuwen blijven de kunstwerken van Sandro Botticelli (1445-1510) fascineren. Maar een van zijn meest significante tekeningen ligt al jaren achter slot en grendel in de klimaatgecontroleerde gewelven van het Vaticaan.
Lees meer

Cinekid Festival 2018

Cinekid Festival 2018

In de herfstvakantie is het weer groot feest voor kinderen van 4 – 14 jaar: het Cinekid Festival komt naar Filmhuis Bussum! Op 22, 23 en 24 oktober vertonen we de beste en mooiste films, speciaal geselecteerd voor Cinekid. Ook is er in het Filmhuis een heus Medialab; een grote interactieve, digitale speeltuin, waar je drie dagen lang van 09.15 – 16.00 uur op ontdekkingstocht kunt gaan. Met games, installaties, 3D werelden, puzzels en de nieuwste apps om zelf mee aan de slag te gaan. Kom het ook beleven!
Lees meer

Film- en debatavond over Fair Fashion: Machines

Film- en debatavond over Fair Fashion: Machines

In de Fairtrade Week 2018 organiseren Filmhuis Bussum, de werkgroep Fairtrade Gooise Meren en gemeente Gooise Meren een film- en debatavond. Met deze filmavond vraagt de werkgroep aandacht voor Fair Fashion, het thema van de Fairtrade Week. Wethouder duurzaamheid Barbara Boudewijnse opent deze bijzondere avond.
Lees meer

Grease Sing-a-Long

Grease Sing-a-Long

Filmhuis Bussum viert de hele maand november uitbundig haar veertigste verjaardag met allerlei feestelijke activiteiten. Eén van de highlights is de meezingversie van de musical 'Grease' op zaterdagavond 24 november. De film is – net als wij – dit jaar precies veertig jaar oud en heeft – inderdaad, net als wij – nog niets van zijn glans en energie verloren.
Lees meer