Specials

Arts in Cinema: Prado Museum - A Collection of Wonders

Arts in Cinema: Prado Museum - A Collection of Wonders

In deze documentaire ter ere van het tweehonderdjarig bestaan van het beroemde Madrileense Prado laat acteur Jeremy Irons het museum tot leven komen. Deze kunsttempel herbergt achtduizend kunstwerken en bestrijkt zes eeuwen geschiedenis. Gelauwerde meesters als Velazquez en Goya, maar ook onze ‘eigen’ Rembrandt en Bosch vinden hier hun plek.
Lees meer

De Nederlandse Filmnacht: Instinct

De Nederlandse Filmnacht: Instinct

De Nederlandse Filmnacht is hét landelijke evenement waarbij in een aantal filmtheaters in het land een exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthousefilm wordt gepresenteerd. Tijdens deze editie, gekoppeld aan de start van het Nederlands Film Festival, staat de spotlight op de film 'Instinct', het regiedebuut van Halina Reijn. De film opent op vrijdag 27 september het Nederlands Film Festival en is diezelfde avond (o.a.) in Filmhuis Bussum te zien! We vieren dan de Nederlandse film met een rode loper, een glaasje bubbels en Hollandse hapjes. De voorpremière wordt op het witte doek omlijst met een compilatie van de belangrijkste rode loper-momenten en een nagesprek van de première met o.a. Halina Reijn. Alsof u live in de Stadsschouwburg in Utrecht aanwezig bent!
Lees meer

Downton Abbey met high tea

Downton Abbey met high tea

--UITVERKOCHT-- Kent u een betere setting om optimaal te genieten van de terugkeer van de Crawleys en hun entourage, dan na afloop van de film 'Downton Abbey' nog even in Engelse sferen te vertoeven? Wij niet! Vandaar dat we na afloop van de voorstelling op zondag 6 oktober in het café van het Filmhuis een traditionele high tea serveren, volledig verzorgd door Britannia Afternoon Teas uit Hilversum.
Lees meer

Voorpremière Kapsalon Romy

Voorpremière Kapsalon Romy

Oma Stine moet haar kleindochter Romy opvangen na school. Niet met groot enthousiasme, overigens; ze doet dit om haar dochter Margot uit de brand te helpen na een scheiding. Oma werkt nog steeds als kapster maar worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.
Lees meer