Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Specials

Specials

Onze specials voegen een extra dimensie toe aan een film of een maker die we willen koesteren. Of aan een thema dat ons na aan het hart ligt en waarvan we het belangrijk vinden om er aandacht aan te besteden.

Er zijn specials waarbij een inleiding de context van een film verduidelijkt, of waarbij je in een nagesprek de kans krijgt om alles te weten te komen over het maakproces, de inspiratiebron of het ‘waarom’. 

Tot de specials behoren ook registraties van bijvoorbeeld opera’s en balletten. Of bijvoorbeeld onze speciale voorpremières voor Vrienden van Filmhuis Bussum, de ontbijtfilms en bijzondere (muziek)documentaires die soms wereldwijd maar op één specifieke datum vertoond worden. En dit is nog maar een kleine greep uit ons oneindige aanbod. Een ‘special’ doet zijn naam eer aan en het is dan ook de moeite waard om ze in de gaten te houden!

Voorpremière voor Vrienden: Rosalie

Maandag 10 en dinsdag 11 juni, verschillende tijden

Exclusieve voorpremière voor Vrienden van ‘Rosalie’, een film die 4 juli landelijk in première gaat. Tijdens deze exclusieve voorstellingen op maandag 10 en dinsdag 11 juni verwelkomen we onze vrienden met een gratis drankje en een kleine versnapering. 

tickets
Voorpremière voor Vrienden: Rosalie

The Royal Opera: Andrea Chénier

Maandag 17 juni, 13.30 uur

Filmregistratie van de opera ‘Andrea Chénier’ vanuit The Royal Opera House in Londen. Jonas Kaufmann zingt de hoofdrol in de spectaculaire uitvoering van David McVicar van het epische historische drama van Giordano, onder leiding van Antonio Pappano, met wie hij al heel vaak heeft samengewerkt.

tickets
The Royal Opera: Andrea Chénier

Van auteur naar acteur: Spoorloos

Woensdag 19 juni, 13.15 uur

Gebaseerd op de roman ‘Het Gouden Ei’ van Tim Krabbé. ‘Spoorloos’ staat bekend om zijn beklemmende sfeer en fantastische soundtrack. Critici prezen de film ‘Hitchcock-waardig’. Gerlinda Heywegen verzorgt een inleiding bij deze boekverfilming.

tickets
Van auteur naar acteur: Spoorloos

Hopelijk
zien we je snel