Specials

Arts in Cinema: Renoir - Revered and Reviled

Arts in Cinema: Renoir - Revered and Reviled

The Barnes Foundation in Philadelphia bezit momenteel de grootste Renoir-collectie ter wereld. Hier begint de film en het opmerkelijke verhaal van een nog opmerkelijker kunstenaar. Kunst van Renoir levert, net als het populaire werk van zijn landgenoten Cézanne, Monet en Degas, miljoenen dollars op. Maar wie is de man achter de kunstwerken? Waarom en hoe schilderde hij? In deze nieuwe en verfrissende biografie van Renoir wordt zichtbaar hoe hij de schakel vormt tussen het ‘oude’ en het ‘nieuwe’.
Lees meer

Eenmalige vertoning Woodstock

Eenmalige vertoning Woodstock

Het is deze zomer precies vijftig jaar geleden dat Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash.
Lees meer

Nagesprek met Jan Musch en Tijs Tinbergen bij Veearts Maaike

Nagesprek met Jan Musch en Tijs Tinbergen bij Veearts Maaike

Op deze woensdagavond komen filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen naar Filmhuis Bussum om na te praten over hun film 'Veearts Maaike', een inkijkje in het boerenleven in Nederland. Musch en Tinbergen maakten eerder de documentaire 'Rotvos', waarmee ze destijds ook te gast waren in Filmhuis Bussum.
Lees meer