Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Specials

Specials

Onze specials voegen een extra dimensie toe aan een film of een maker die we willen koesteren. Of aan een thema dat ons na aan het hart ligt en waarvan we het belangrijk vinden om er aandacht aan te besteden.

Er zijn specials waarbij een inleiding de context van een film verduidelijkt, of waarbij je in een nagesprek de kans krijgt om alles te weten te komen over het maakproces, de inspiratiebron of het ‘waarom’. 

Tot de specials behoren ook registraties van bijvoorbeeld opera’s en balletten. Of bijvoorbeeld onze speciale voorpremières voor Vrienden van Filmhuis Bussum, de ontbijtfilms en bijzondere (muziek)documentaires die soms wereldwijd maar op één specifieke datum vertoond worden. En dit is nog maar een kleine greep uit ons oneindige aanbod. Een ‘special’ doet zijn naam eer aan en het is dan ook de moeite waard om ze in de gaten te houden!

The Royal Ballet: Doornroosje

Maandag 5 juni, 13.30 uur

Deze filmregistratie van het classicistische ballet Doornroosje, op muziek van Tsjaikovski, is een van de paradepaardjes van The Royal Ballet, en wordt sinds 2006 weer uitgevoerd in de originele enscenering. Met de weelderige sprookjesontwerpen van Oliver Messel is dit een van de mooiste stukken uit het repertoire van het klassiek ballet. 

Lees meer
The Royal Ballet: Doornroosje

The Royal Opera: Il Trovatore

Maandag 19 juni, 13.30 uur

Een verwoestende vloek verrijst uit de as in Verdi’s monumentale verhaal van bijgeloof en rivaliteit. Koor, ballet en creatieven van The Royal Opera House creëren muzikaal vuurwerk in een enscenering geïnspireerd op Hieronymus Bosch.

Lees meer
The Royal Opera: Il Trovatore

The Grand Budapest Hotel

Maandag 19 juni, 21.00 uur 

Vanwege de release van Wes Anderson's nieuwe film ‘Asteroid City’ draaien we de klassieker ‘The Grand Budapest Hotel’, een parel uit zijn kleurrijke en eigenzinnige oeuvre. 

lees meer
The Grand Budapest Hotel

Ontbijtfilm: Les Cyclades 

Zondag 26 juni, 9.15 uur

Een gedroomd begin van een relaxte zondag: starten met een heerlijk ontbijt in het café van het Filmhuis en daarna de filmzaal in om te genieten van een speciale voorpremière van ‘Les Cyclades’, een Franse feelgoodmovie met onder meer Laure Calamy  (À plein temps’, ‘Annie Colère’).

lees meer
Ontbijtfilm: Les Cyclades 

Hopelijk
zien we je snel