Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Specials

Specials

Onze specials voegen een extra dimensie toe aan een film of een maker die we willen koesteren. Of aan een thema dat ons na aan hart ligt en waarvan we het belangrijk vinden om er aandacht aan te besteden.

Er zijn specials waarbij een inleiding de context van een film verduidelijkt, of waarbij je in een nagesprek de kans krijgt om alles te weten te komen over het maakproces, de inspiratiebron of het ‘waarom’. 

Tot de specials behoren ook registraties van opera’s en balletten en documentaires uit de bijzondere serie Arts in Cinema, waarin kunstwerken met een grote cultuurhistorische betekenis haarfijn in beeld worden gebracht. Of bijvoorbeeld onze speciale voorpremières voor Vrienden van Filmhuis Bussum, de ontbijtfilms en bijzondere (muziek)documentaires die soms wereldwijd maar op één specifieke datum vertoond worden. En dit is nog maar een kleine greep uit ons oneindige aanbod. Een ‘special’ doet zijn naam eer aan en het is dan ook de moeite waard om ze in de gaten te houden!

Royal Opera House: The Royal Ballet: Mayerling

Maandag 10 oktober, 13:30 uur

Gevaarlijke begeerten, familiegeheimen en politieke intriges aan het Oostenrijks-Hongaarse hof rond 1880 – een waargebeurd verhaal, verteld in een ballet van choreograaf Kenneth MacMillan en uitgevoerd door het ballet van The Royal Opera House.

Lees meer
Royal Opera House: The Royal Ballet: Mayerling

Arts In Cinema: Pissarro: Father Of Impressionism

Vanaf donderdag 13 oktober

Met gebruikmaking van het uitgebreide archief van het Britse Ashmolean Museum, verkent en belicht deze film met prachtige beelden het boeiende leven en werk van Camille Pissarro; de vader van het impressionisme. 

Lees meer
Arts In Cinema: Pissarro: Father Of Impressionism

Kijk Ons - El houb

Vrijdag 14 oktober, 18:45 uur

Met deze speciale vertoning van ‘El houb’ presenteert Kijk Ons het zowel aangrijpende als geestige familiedrama El houb. Bezoekers worden welkom geheten met een drankje en na afloop vindt er een nagesprek plaats met hoofdrolspeler Fahd Larhzaoui. 

Lees meer
Kijk Ons - El houb

Cinekid Festival

Maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 oktober

Het Cinekid Festival komt weer naar Bussum! Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 4 en 14 jaar en (groot)ouders. Beleef, bekijk, speel en verwonder je met de beste films en een geweldig MediaLab: één grote interactieve, digitale speeltuin met toffe installaties. Een filmkaartje kost € 12,00. Dit is inclusief de toegang tot het MediaLab.

Lees meer
Cinekid Festival

Royal Opera House: La Bohème

Maandag 24 oktober, 13:30 uur

Filmregistratie van Puccini's opera over hartstocht, vriendschap en liefdesverdriet, vertolkt door grote sterren en koor en orkest van het Royal Opera House onder leiding van dirigent Kevin John Edusei.

Lees meer
Royal Opera House: La Bohème

Cineville Speciaaltje: Close

Maandag 24 oktober, 20:45 uur

Zin in dat beetje extra? Anders wij wel! Daarom organiseren we in samenwerking met Cineville een speciale voorpremière van ‘Close’. Met een welkomstdrankje, quiz, een exclusief opgenomen vraaggesprek met Lukas Dhont én Cinevillers mogen een gratis +1 meenemen! 

Lees meer
Cineville Speciaaltje: Close

Totem met nagesprek Ole van Hoogdalem

Zaterdag 29 oktober, 13:45 uur

Op zaterdagmiddag 29 oktober is acteur Ole van Hoogdalem (2009) te gast bij de vertoning van ‘Totem’. Hij woont in Naarden en speelt in de film de rol van Thijs, de beste vriend van Ama. Na de film hebben we een gesprek met hem over zijn avonturen op de filmset. Kaarten hiervoor zijn nu te koop!

Lees meer over de film
Totem met nagesprek Ole van Hoogdalem

Coldplay: Live Broadcast from Buenos Aires

Zaterdag 29 oktober, 16:30 en 20:00 uur

Coldplay's recordbrekende Music Of The Spheres wereldtournee is nu ook te beleven in de bioscoop. Het verbluffende en door fans en muziekjournalisten bejubelde concert is door middel van een wereldwijde livestream te zien. Vanuit Argentinië wordt het uitverkochte concert in het River Plate Stadion in Buenos Aires live opgenomen en wereldwijd vertoond.

Lees meer
Coldplay: Live Broadcast from Buenos Aires

Royal Opera House: Aida

Vrijdag 11 november, 10:45 uur

Filmregistratie van de grootschalige, politieke opera van Verdi waarin de Ethiopische prinses Aida en de Egyptische soldaat Radames moeten kiezen tussen hun liefde voor elkaar of voor hun vaderland. Uitgevoerd door koor en orkest van het Royal Opera House. 

Lees meer
Royal Opera House: Aida

Royal Opera House: The Royal Ballet: Een Diamanten Viering

Maandag 21 november, 13:30 uur

Filmregistratie van een bijzondere voorstelling van het Royal Ballet ter ere van zestig jaar ‘Vrienden van Covent Garden’, waarin de solisten op sprankelende en virtuoze wijze de veelzijdigheid van repertoire voor het voetlicht brengen. 

Lees meer
Royal Opera House: The Royal Ballet: Een Diamanten Viering

Royal Opera House: The Royal Ballet: De Notenkraker

Maandag 12 december, 13:30 uur

Filmregistratie van de feestelijke balletklassieker, die de opwinding van het sprookje combineert met spectaculaire klassieke dans. De zeer geliefde productie van Peter Wright voor The Royal Ballet, met prachtige historische ontwerpen van Julia Trevelyan Oman, blijft trouw aan de oorspronkelijke sfeer.

Lees meer
Royal Opera House: The Royal Ballet: De Notenkraker

Hopelijk
zien we je snel