Over ons

Visie

Filmhuis Bussum wil een stabiele en inspirerende schakel zijn in het culturele, sociale en maatschappelijke leven van Bussum en omgeving.

Dit geven wij vorm door:

- Een brede selectie van kwaliteitsfilms aan te bieden
- Een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor filmliefhebbers en vrijwilligers te creëren
- Samen te werken met regionale culturele en maatschappelijke organisaties
- Cursussen aan te bieden
- Schoolvoorstellingen te organiseren
- Zalen te verhuren aan organisaties en particulieren, waarbij film een onderdeel van het programma uitmaakt.

Het accent op cultuur

De kerntaak van Filmhuis Bussum is het aanbieden van cultuur en ontspanning aan de inwoners van de regio. Het filmhuis vertoont een breed scala aan kwaliteitsfilms: zowel actuele films als klassiekers. Benieuwd naar het actuele programma? Klik dan hier.

Sociale rol

Filmhuis Bussum is een ontmoetingsplaats van en voor filmliefhebbers. Het is een organisatie waar veel vrijwilligers een nuttige rol vervullen en waar zij zich kunnen ontplooien. Wil jij ook meewerken? Klik dan hier

Maatschappelijke functie

Filmhuis Bussum werkt samen met andere (cultureel, maatschappelijke) instanties uit de regio. Dit leidt onder meer tot voorstellingen voor specifieke doelgroepen, cursussen rond bepaalde thema's en medewerking aan evenementen.

Welke films kunt u in Filmhuis Bussum verwachten?

In het Filmhuis kan je genieten van onafhankelijke kwaliteitsfilms. Films met een artistieke en/of culturele waarde, die in het meer commerciële circuit onderbelicht blijven. Veelal zijn ze gemaakt met een beperkt budget. Maar ook de klassiekers uit de filmgeschiedenis verdienen een plaats in het Filmhuis.