Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Aanbod filmeducatie

Aanbod filmeducatie

Mediawijsheid, 21e eeuwse vaardigheden, het interpreteren van beeldtaal: met filmeducatie leren kinderen en jongeren betekenis te geven aan wat ze zien of maken. Wij staan graag klaar om leraren en docenten daarin te ondersteunen en hebben een fijn aanbod om kinderen en jongeren uit het basis- en voortgezet onderwijs wegwijs te maken in het ‘beeldlandschap’ en van hen gezond-kritische mediagebruikers te maken.

Besloten filmvoorstelling

Met je klas naar de film? We adviseren je graag bij je filmkeuze en verzorgen het les- en/of achtergrondmateriaal. Je kunt de film bij ons ook combineren met een workshop, inleiding of een les over filmgeschiedenis en filmanalyse.

Besloten filmvoorstelling

Filminleiding

Leerlingen krijgen een kort, maar krachtige inleiding op de film die ze gaan zien. We leren ze meer over hoe ze kunnen kijken naar het thema van de film en/of hoe de film gemaakt werd. De les laat ze het medium film op meerdere niveaus begrijpen, verdiept de filmbeleving en kan goed als voorprogramma dienen voor een wat moeilijkere film of een film met een specifiek thema.

Filminleiding

Workshops

Het creëren van een film! Wat komt er allemaal bij kijken? In deze workshops leren leerlingen zelf (animatie)films maken. Ze leren denken als een regisseur, hanteren zelf de camera, acteren in hun eigen verhaal en monteren hun geschoten beelden. We hebben twee vaste workshops (live-action en animatie) die door professionele filmdocenten gegeven worden. 

Naast de vaste workshops verzorgt Filmhuis Bussum ook workshops op maat. Wil je een bepaald genre uitlichten, een specifieke invalshoek of thematiek? Laat het ons weten, we denken graag met je mee!

Workshops

Klassefilm

Samen met Globe, centrum voor kunst en cultuur, en Filmtheater Hilversum organiseert Filmhuis Bussum jaarlijks in januari en februari speciaal voor leerlingen van het basis onderwijs Klassefilm. Aantrekkelijke tarieven en een uitgekiend filmaanbod. Meer informatie daarover vind je via www.globeckc.nl.

Klassefilm

Tarieven voor schoolvoorstellingen

We hanteren speciale tarieven voor schoolvoorstellingen, afhankelijk van de keuze van de film. Wanneer het een film betreft die op dat moment draait in Filmhuis Bussum, kost een kaartje per leerling € 4,75 Wanneer we de film speciaal voor de voorstelling moeten inhuren, kost een kaartje per leerling ook € 4,75 maar dan geldt een minimum van 30 leerlingen. Docenten en andere begeleiders mogen bij schoolvoorstellingen altijd gratis mee naar binnen. Tarieven voor workshops en lessen geven we op aanvraag.

Capaciteit
Grote zaal      120 stoelen 
Kleine zaal      36 stoelen

Contact

Voor boekingen en alle andere vragen over schoolvoorstellingen kun je contact opnemen met: 

Adviseurs basisonderwijs: 
Marjan Banis: 06-49992455
Eddy Sibbing:  06-10757683
Mail: basisscholen@filmhuisbussum.nl 

Adviseur voortgezet onderwijs: 
Esther Ahne: 06-39046052 
Harrie Hamers: 06-53402607
Mail: educatie@filmhuisbussum.nl
 

Contact

Leer meer
met filmeducatie