Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Bij Filmhuis Bussum doen we er alles aan om een (film)bezoek voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. We vinden het van groot belang dat iedereen zich thuis voelt bij ons. Wil je weten wat we voor je kunnen doen, of heb je een tip? We nodigen je uit om een mailtje te sturen aan info@filmhuisbussum.nl, dan nemen we contact met je op.   

De locatie   
Ons Filmhuis is centraal gelegen en goed bereikbaar. Voor meer informatie over routes en parkeren, verwijzen we je graag door naar onze contactpagina

Wanneer je binnen bent, spreekt de route eigenlijk voor zich. Voor een kijkje in ons pand, kun je altijd voorafgaand aan je bezoek de virtuele tour op onze website bekijken. Wil je graag begeleid worden naar de zaal? Spreek een van onze medewerkers aan! 

Mindervaliden   
Filmhuis Bussum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De hoofdingang is op straatniveau, het café is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet.   

Rolstoelplaatsen in de zaal   
Er zijn 2 rolstoelplaatsen beschikbaar in de Grote Zaal (aangegeven op de zaalplattegrond), in de Kleine Zaal helaas niet. Er is een rolstoellift aanwezig om naar de Grote zaal te komen. We adviseren om tijdig te komen als je gebruik maakt van een rolstoelplaats, dan hebben we ruim de tijd om je te begeleiden naar de zaal. 

Parkeerplaats voor invaliden   
Rechts voor het Filmhuis op de Brediusweg - vlak na de hoek met de Vaartweg - is een parkeerplaats voor invaliden.

Gehoorondersteuning   
Filmhuis Bussum heeft in beide filmzalen gehoorondersteuning. We maken gebruik van een FM-systeem dat volledige gehoorondersteuning biedt, maar waar ook jouw eigen gehoorapparaat op kan worden aangesloten. In beide situaties hebben wij daarvoor de passende ontvanger. Voor alle gehoorvoorzieningen kun je bij onze medewerkers terecht. Deze voorziening is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Lakeland Foundation.

Earcatch   
Earcatch is een speciale app die audiodescriptie bij een aantal films en series biedt. Klik hieronder voor meer informatie en een overzicht van de films waarbij deze audiodescriptie aangeboden wordt. Op ons programma staat wellicht een aantal films waarbij Earcatch te gebruiken is.

Lees meer over Earcatch

Hopelijk
zien we je snel