Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Educatie

Educatie

Anno 2024 groeien veel Nederlandse kinderen en jongeren aan hun smartphone gekluisterd op, met een laptop op hun schoot. Via TikTok, Instagram en Snapchat worden duizenden video’s gedeeld, op YouTube worden dagelijks vlogs gekeken en op Netflix weten ze vanaf hun eerste levensjaren al de weg.

Op school leert iedereen lezen en schrijven. Via vakken als Mediawijsheid worden kinderen en jongeren gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van hun mediagebruik, maar vaardigheden in de kracht en pracht van beeldtaal wordt hen nog niet bijgebracht. Bij Filmhuis Bussum zijn we van mening dat de vakoverstijgende vaardigheden die film biedt, juist onmisbaar zijn in zowel het basis- als het voortgezet onderwijs.

Want film is iets moois, het brengt je naar een andere wereld. Een die ver weg of dichtbij is, onbekend of juist herkenbaar, mooi, spannend of zelfs heftig. Je leert er over andere culturen en talen, over kunst, geschiedenis, de maatschappij en .. jezelf! Kijken naar film is inspirerend, vergroot je blik en helpt bij het vormen van je mening, smaak en algemene ontwikkeling.

Maar hoe komt een film tot stand? Wat wil de filmmaker zeggen met zijn of haar film? Waaraan zie je of het om een documentaire of een speelfilm gaat? Met filmeducatie bij Filmhuis Bussum leren alle kinderen en jongeren kritisch kijken, onderzoeken én maken. Of het nou om een les geschiedenis, maatschappij, wiskunde of taal gaat en welk thema je ook kiest; er is altijd wel een film die aansluit.

Bekijk het aanbod

Kom met je klas naar een voorstelling met inleiding door een ervaren filmdocent, een les in filmanalyse of een workshop animatie. We hebben verschillende mogelijkheden in ons vaste aanbod, maar in overleg maken we ook programma’s op maat.

Deskundigheidsbevordering

Ook als docent kun je bij ons je hart ophalen als het om film gaat. We geven je graag de kneepjes van het vak filmeducatie mee.

Lees meer over deskundigheidsbevordering voor docenten

Contact

Voor al je vragen over schoolvoorstellingen kun je contact opnemen met: 

Adviseurs basis onderwijs: 
Marjan Banis: 06-49992455
Mail: basisscholen@filmhuisbussum.nl 

Adviseur voortgezet onderwijs: 
Esther Ahne: 06-39046052 
Harrie Hamers: 06-53402607
Mail: educatie@filmhuisbussum.nl

Contact

Leer meer
met Filmeducatie!