Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Four Daughters

Four Daughters

Op een dag verdwijnen Olfa's twee oudste dochters; ze raken geradicaliseerd en sluiten zich aan bij islamitische extremisten in Libië. Regisseur Kaouther Ben Hania vertelt het verhaal van de verdwijning samen met Olfa, haar twee overgebleven dochters en professionele acteurs. ‘Four Daughters’ won op het Filmfestival in Cannes onder meer de Prijs voor Beste Documentaire.

Four Daughters
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Olfa Hamrouni heeft vier dochters: Eya, Tayssir, Ghofrane en Rahma. Maar de twee oudste tieners verdwijnen plotseling: ze raken geradicaliseerd en sluiten zich aan bij islamitische extremisten in Libië. De achtergebleven vrouwen herbeleven hun herinneringen van vóór en na hun vertrek en onderzoeken hoe vrouwelijkheid, trauma en overgeërfde geschiedenis hun familie hebben beïnvloed. Omdat Ghofrane en Rahma niet in staat zijn zelf hun verhaal te vertellen, heeft de filmmaker twee actrices uitgenodigd om voor hen in te vallen en deel te nemen aan nagespeelde scènes om de band van het zusterschap verder uit te diepen.

Met een prachtig en zeer moedig optreden van de echte moeder, dochters en professionele cast won dit inspirerende portret van vijf vrouwen drie prijzen op het Filmfestival van Cannes, waaronder de L'Œil d'or voor Beste Documentaire, en was één van de publieksfavorieten op het Filmfestival van Rotterdam. ‘Four Daughters’ is een unieke non-fictiefilm en een gelaagd, ambitieus onderzoek naar twee generaties Tunesische vrouwen en het vernietigende effect van onuitgesproken woorden.

 

Genre
docu-fictie
Herkomst
Frankrijk (2023)
Gesproken taal
Frans
Regie
Kaouther Ben Hania
Met
Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Nour Karoui
Duur
108 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?