Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Hit Man

Hit Man

Een intelligente komedie van Richard Linklater ( ‘Boyhood’), waarin de voor de politie werkende Gary Johnson zich voordoet als huurmoordenaar. Dat wordt pas echt complex als een aantrekkelijke opdrachtgeefster verliefd wordt op een van Gary’s alter-ego’s.

Hit Man
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Professor Gary Johnson doet zich namens de politie van New Orleans voor als huurmoordenaar. Gary is zéér begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden; een eigenschap die hem voor iedereen tot de perfecte hit man maakt. Hij raakt in een lastig parket als hij gevoelens begint te ontwikkelen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison. 

Als Madison verliefd wordt op een van Gary's alter ego's - de mysterieuze en sexy Ron - zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen. ‘Hit Man,’ geregisseerd door de Oscar-genomineerde Richard Linklater (‘Before Sunrise', ‘Boyhood’) is een intelligente en verrassende komedie, geïnspireerd op een ongelofelijk, maar waargebeurd verhaal. 
 

Genre
actie/Komedie
Herkomst
Verenigde Staten (2024)
Gesproken taal
Engels
Regie
Richard Linklater
Met
Glen Powell, Adria Arjona
Duur
115 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"‘Hit Man’ is een scherpe, hilarische en sexy film van de iconische filmmaker Richard Linklater. Samen met Powell zet hij hier een van de vermakelijkste films van het jaar neer"

Cinemagazine

"Heerlijke mix van film noir en screwball comedy van indie-regisseur Linklater, die naast prachtige drama’s over tijd, noodlot en verliefdheid ('Boyhood', 'Before Sunrise'), af en toe ook fijne popcornfilms maakt als School of Rock, en het zeer vermakelijke 'Hit Man'"

VPRO Cinema

"Lichte screwballcomedy ‘Hit Man’ omhelst de lichtheid van het bestaan"

Trouw

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?