Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Holdovers

The Holdovers

Paul (Paul Giamatti), een chagrijnige leraar geschiedenis, moet tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan. Tegen de verwachting in vormt hij een band met onruststoker Angus en kok Mary. Nieuwe film van Alexander Payne ('Nebraska'). 

The Holdovers
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Paul (Paul Giamatti), een chagrijnige geschiedenisleraar op een prestigieuze Amerikaanse school, moet tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan. Tegen de verwachting in vormt hij een band met een van de leerlingen, Angus, een slimme onruststoker met problemen, en met Mary, het hoofd van de schoolkeuken, die onlangs haar zoon verloren heeft in Vietnam. 

Zeven jaar na de merkwaardige sciencefictionfilm ‘Downsizing’ is regisseur Alexander Payne (‘About Schmidt’, ‘Nebraska’) terug met wat hij het beste kan: een kijk bieden op menselijke relaties en de imperfecties en bijzondere momenten daarvan. Paul Giamatti won een Golden Globe voor Beste acteur in een komedie. 

Onderdeel van het Oscarweekend programma. In het weekend voorafgaand aan de Oscar-uitreiking, die plaatsvindt op 10 maart, vertonen we een ruime selectie aan genomineerde films (opnieuw). 

Genre
Komedie/Drama
Herkomst
VS (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Alexander Payne
Met
Paul Giamatti, Tate Donovan, Carrie Preston
Duur
133 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"The Holdovers’ is een hartveroverend geestig drama over winterse achterblijvers"

Trouw

"‘The Holdovers’ – over een zure docent en een bokkige puber die met Kerst tot elkaar zijn veroordeeld – oogt als een ‘objet trouvé’ uit de jaren 70 en is simpelweg geweldig."

NRC

"Regisseur Alexander Payne haalt, zoals vaker in zijn films, het beste naar boven in zijn hoofdrolspelers"

de Volkskrant

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?