Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Royal Opera House seizoen 2023/2024

Royal Opera House seizoen 2023/2024

Een aantal hoogtepunten uit het opera- en balletprogramma ’23/’24 van het fameuze Londense Royal Opera House wordt op voortreffelijke wijze op film opgenomen en is komend seizoen bij ons in Filmhuis Bussum te zien. Voor alle vertoningen zijn al kaarten te koop. 

The Royal Ballet: Don Quichot

Maandag 13 november, 13.30 uur

Filmregistratie van het ballet ‘Don Quichot’ opgenomen in The Royal Opera House in Londen. De uiterst komische en scherpzinnige productie van Carlos Acosta, met een uitbundige choreografie vol bravoure, brengt de gloed en de romantiek van de klassieke roman van Cervantes tot leven.

tickets
The Royal Ballet: Don Quichot

The Royal Ballet: De Notenkraker

Maandag 18 december, 13.30 uur

Filmregistratie van de feestelijke balletklassieker vanuit The Royal Opera House in Londen, die de opwinding van het Notenkrakersprookje combineert met spectaculaire klassieke dans. De zeer geliefde productie van Peter Wright voor The Royal Ballet, met prachtige historische ontwerpen van Julia Trevelyan Oman, blijft trouw aan de oorspronkelijke sfeer.

tickets
The Royal Ballet: De Notenkraker

The Royal Ballet: Manon

Maandag 12 februari, 13.30 uur

Filmregistratie van het ballet ‘Manon’ vanuit The Royal Opera House in Londen. Verscheurd door haar verlangen naar een leven vol pracht en praal, en haar toewijding aan haar echte liefde Des Grieux, betaalt de onbezonnen en wispelturige Manon de ultieme prijs.

tickets
The Royal Ballet: Manon

The Royal Opera House: Madama Butterfly

Maandag 8 april, 13.30 uur

Filmregistratie van de opera ‘Madama Butterfly’ vanuit The Royal Opera House in Londen. De hartverscheurende tragedie van Giacomo Puccini over een jonge geisha die verliefd wordt op een Amerikaanse marineofficier. Met de beroemde aria’s ‘Un bel dì, verdremo’ en het neuriënd koor.

tickets
The Royal Opera House: Madama Butterfly

The Royal Ballet: Het Zwanenmeer

Maandag 29 april, 13.30 uur

Filmregistratie vanuit The Royal Opera House van het meeslepende ballet over liefde, verraad en vergiffenis met zijn beroemde grand pas de deux.

tickets
The Royal Ballet: Het Zwanenmeer

The Royal Opera: Carmen

Maandag 6 mei, 13.30 uur

Filmregistratie van de beroemde opera ‘Carmen’ vanuit The Royal Opera House in Londen. De bruisende nieuwe productie van Damiano Michieletto weerspiegelt alle passie en gloed van de partituur van Bizet, met het bekende sensuele Habanera en het opwindende lied van de Toreador.

tickets
The Royal Opera: Carmen

The Royal Opera: Andrea Chénier

Maandag 17 juni, 13.30 uur

Filmregistratie van de opera ‘Andrea Chénier’ vanuit The Royal Opera House in Londen. Jonas Kaufmann zingt de hoofdrol in de spectaculaire uitvoering van David McVicar van het epische historische drama van Giordano, onder leiding van Antonio Pappano, met wie hij al heel vaak heeft samengewerkt.

tickets
The Royal Opera: Andrea Chénier