Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur

Van auteur naar acteur

Serie boekverfilmingen met inleiding

Afgelopen najaar startten we, in samenwerking met Bibliotheek Gooi+, met de filmreeks ‘Van auteur naar acteur’. Deze reeks krijgt dit jaar een vervolg, waarin filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen wederom bij iedere boekverfilming de inleiding verzorgt. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage).

The Zone of Interest 

Woensdag 14 februari, 13.15 uur

Regisseur Jonathan Glazer ('Under the Skin') toont op indrukwekkende wijze en vanuit een onverwachte hoek de banaliteit van het kwaad en creëert daarmee een uitzonderlijk oorlogsdrama, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2014 van Martin Amis. De hoofdrollen zijn voor Sandra Hüller ('Anatoy of a Fall', ‘Toni Erdmann’) en Christian Friedel, die verscheidene prijzen ontving voor zijn rol als Rudolf Höss. 

tickets
The Zone of Interest 

Death in Venice

Woensdag 13 maart, 13.15 uur

Regisseur Luchino Visconti ('The Damned') bewerkte de gelijknamige klassieke roman van Thomas Mann tot een adembenemend poëtisch meesterwerk. Op het Filmfestival van Cannes sleepte Visconti met deze film de Special 25th-Anniversary Prize in de wacht. ‘Death in Venice', met muziek van Gustav Mahler en een bijzondere vertolking van Dirk Bogarde, is Visconti op zijn best. 

tickets
Death in Venice