Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur

Van auteur naar acteur

Serie boekverfilmingen met inleiding

Dit voorjaar organiseren we een nieuwe reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met  met Bibliotheek Gooi+. In deze serie vertonen we bijzondere boekverfilmingen, die worden ingeleid door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage).

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 17,00. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,50 en Cinevillers € 5,50.

Spoorloos

Woensdag 19 juni, 13.15 uur

‘Spoorloos’ – internationaal bekend als ‘The Vanishing’ – is gebaseerd op de roman ‘Het Gouden Ei’ van Tim Krabbé. ‘Spoorloos’ staat bekend om zijn beklemmende sfeer en fantastische soundtrack. De film was de grote doorbraak van regisseur George Sluizer. De roem van deze film reikte tot in Amerika, waar hij door critici als ‘Hitchcock-waardig’ werd beschouwd.  

tickets
Spoorloos