Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Au revoir, Jean-Luc Godard!

Au revoir, Jean-Luc Godard!

“Cinema is truth at 24 frames a second.”

Jean-Luc Godard was zondermeer de meest eigenzinnige exponent van de Franse Nouvelle Vague, een stroming die het filmlandschap tijdens de jaren zestig volledig op zijn kop zette. Met zijn overlijden, afgelopen september op 91-jarige leeftijd, verloor de wereld dan ook één van de meest invloedrijke filmmakers aller tijden. Als eerbetoon vertonen we in november en december vier Godards op het grote doek. 

Zijn debuutfilm ‘À bout de souffle’ uit 1960 veegde de vloer aan met gevestigde conventies omtrent narratief en vorm. Iets dat hij gedurende zijn vier decennia durende carrière met een speels gemak en innig politiek engagement zou blijven doen. Met films als ‘Pierrot le fou’, ‘Le Mépris’ en ‘Vivre sa vie’ luidde de Fransman een tijdperk van cinematografische vrijheid in waarvan menig hedendaags filmmaker nog altijd de vruchten plukt. De invloed van Godard en de bevrijdende innovatie die hij voorstond, zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar in de cinema van huidige regisseurs. 

Cursus van Constant Hoogenbosch over Godard
Naast het retrospectief van de vier Godard-klassiekers die we in november en december vertonen, bieden we ook een online cursus aan over de regisseur. Filmdocent Constant Hoogenbosch vertelt ons in zo’n 100 minuten alles over het oeuvre van Godard en laat daarbij veel filmfragmenten en ander beeldmateriaal zien. 

Deze online cursus kost € 5,00. Na de betaling ontvang je een mail met de link om de cursus op het door jou gewenste moment te bekijken.

Bestel hier de online cursus

Films

Er zijn vandaag geen voorstellingen (meer).

Ken je
klassiekers!