Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Coppola's Cinema 

Coppola's Cinema 

Eind december zetten we de films van Sofia Coppola in de spotlights, vanwege de komende release van haar nieuwe film ‘Priscilla’. Regisseur Sofia Coppola staat bekend om haar dromerige, soms bijna melancholische films waarin vrouwen centraal staan. Prachtige – en door critici geprezen – voorbeelden daarvan zijn en ‘The Virgin Suicides’ en ‘Lost in Translation’, klassiekers die we in december opnieuw op het programma zetten. 

De films die op het programma staan zijn: 

The Virgin Suicides (1999)

Lost in Translation (2003) 

Priscilla (2023) 

The Virgin Suicides 

Te zien vanaf 28 december

Het debuut van Sofia Coppola, waarmee ze in 1999 doorbrak als regisseur. Het psychologische drama is gebaseerd op de roman van Jeffrey Eugenides en probeert het leven en de dood van vijf ongrijpbare zussen te doorgronden. De klassieker keert terug in de filmtheaters in de gerestaureerde 4K versie.

tickets
The Virgin Suicides 

Lost In Translation

Te zien op 28 december en 4 januari

Sofia Coppola’s geprezen meesterwerk dat de diepten van verbondenheid en verlangen onderzoekt. De film volgt het verhaal van Bob Harris (Bill Murray), een vermoeide acteur, en Charlotte (Scarlett Johansson), een jonge vrouw op zoek naar betekenis in het levendige Tokio.

tickets
Lost In Translation

Priscilla

Te zien vanaf 4 januari 

Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

tickets
Priscilla