Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Oscarweekend in Bussum

Oscarweekend in Bussum

Zaterdag 9 en zondag 10 maart

Past Lives

Zaterdag 9 maart, 10.40 uur

De Zuid-Koreaanse jeugdvrienden Hae Sung en Nora hervinden elkaar na een scheiding van meer dan twintig jaar in New York. Prachtige film over hoe het leven had kunnen zijn, met sfeervolle cinematografische beelden van Seoel en New York. Een hit op de filmfestivals van Berlijn en Sundance.

tickets
Past Lives

Robot Dreams (6+)

Zaterdag 9 maart, 11.00 uur

Een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud.

tickets
Robot Dreams (6+)

Anatomy of a Fall

Zaterdag 9 maart, 12.50 uur

Wanneer Samuel dood wordt aangetroffen valt de verdenking op zijn vrouw Sandra. Wat volgt is een meeslepende rechtbankthriller die langzaam verandert in een diepgaande analyse van hun huwelijk. Winnaar van de Palme d'Or op het festival van Cannes 2023. 

 

tickets
Anatomy of a Fall

Perfect Days

Zaterdag 9 maart, 13.20 uur

Tijdens zijn routineuze dagen als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio, luistert Hirayama naar zijn cassettebandjes met rockmuziek, genietend van de alledaagse schoonheid om hem heen. Nieuwe film van Wim Wenders ('Paris, Texas’).

tickets
Perfect Days

Barbie

Zaterdag 9 maart, 15.45 uur

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Verfrissende feministische kijk op Barbie door niemand minder dan Greta Gerwig ('Lady Bird', ‘Little Women’) met Margot Robbie ('I, Tonya') en Ryan Gosling ('La La Land'). Best bezochte film van 2023 wereldwijd. 

tickets
Barbie

The Holdovers

Zaterdag 9 maart, 16.00 uur

Paul (Paul Giamatti), een chagrijnige leraar geschiedenis, moet tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan. Tegen de verwachting in vormt hij een band met onruststoker Angus en kok Mary. Nieuwe film van Alexander Payne ('Nebraska'). 

tickets
The Holdovers

American Fiction

Zaterdag 9 maart, 18.45 uur

Gebaseerd op de roman ‘Eurasure’ van Percival Everett, volgt ‘American Fiction’ een gefrustreerde romanschrijver en professor die een buitensporige satire schrijft over stereotiepe "zwarte" boeken. Maar tot zijn verbazing wordt het door de liberale elite aangezien voor serieuze literatuur, met zowel hoge verkoopcijfers als lovende kritieken als gevolg.

tickets
American Fiction

Poor Things

Zaterdag 9 maart, 21.10 uur

Nieuwste parel van Yorgos Lanthimos, meester van de absurde films ('The Lobster'). Over de jonge vrouw Bella Baxter (Emma Stone) die tot leven is gewerkt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië en genomineerd voor 11 Oscars. 

tickets
Poor Things

Oppenheimer

Zondag 10 maart, 12.40 uur

Oscarwinnaar Christopher Nolan is terug! Zijn nieuwste film is een epische thriller over J. Robert Oppenheimer, de raadselachtige fysicus die tijdens WOII meewerkte aan het Manhattan Project en om de wereld te redden het risico moest nemen dat deze volledig verwoest zou worden. Cinematografisch kunstwerk met een indrukwekkende cast.

tickets
Oppenheimer

Io Capitano

Zondag 10 maart, 14.40 uur

Matteo Garrone ('Dogman') heeft opnieuw een harde en realistische film gemaakt, over de epische odyssee van twee zestienjarige Senegalese neven die in Europa hun dromen hopen waar te maken. Hoofdrolspeler Seydou Sarr won op het Filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Jonge Acteur, de regisseur won de Zilveren Leeuw. 

tickets
Io Capitano

The Zone of Interest

Zondag 10 maart, 16.20 uur

'The Zone of Interest' is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer ('Under the Skin') toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC). Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder beste film.

tickets
The Zone of Interest

Das Lehrerzimmer

Zondag 10 maart, 18.30 uur

Als lerares zet Carla Nowak zich in om wiskunde en lichamelijke opvoeding te geven aan haar klas. Het gaat goed en ze weet de pubers te motiveren. Dan vindt er een reeks diefstallen plaats op school en een van haar leerlingen wordt al snel verdacht. Een verontwaardigde Carla besluit de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken, maar de zaak is niet zo eenvoudig op te lossen…

tickets
Das Lehrerzimmer

Killers of the Flower Moon

Zondag 10 maart, 19.00 uur

Aan het begin van de twintigste eeuw vonden de inwoners van de Osage Nation olie op hun grondgebied. Op misdadige wijze werd deze rijkdom hen afhandig gemaakt door witte profiteurs. Meeslepende verfilming van het gelijknamige boek van David Grann door de oude meester Martin Scorsese, met Leonardo DiCaprio in één van de hoofdrollen. 

tickets
Killers of the Flower Moon

Maestro

Zondag 10 maart, 20.30 uur

Het bijzondere en complexe liefdesverhaal van Leonard Bernstein, de vermaarde dirigent en componist van onder andere ‘West Side Story’, en actrice Felicia Montealegre Cohn, met ook een belangrijke rol voor zijn muziek. Met hoofdrollen voor Bradley Cooper (‘A Star is Born’) en Carey Mulligan  (‘Promising Young Woman’). 

tickets
Maestro