Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Previously Unreleased 2024

Previously Unreleased 2024

Ook deze zomer brengt Eye Filmmuseum het landelijke filmprogramma Previously Unreleased uit. Dit programma bevat films die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar de Nederlandse bioscopen niet bereikten. 

Ten onrechte, vinden zowel Eye als wij, en daarom kun je deze zomer van 27 juni tot en met 3 september in Filmhuis Bussum elke week genieten van zo’n Previously Unreleased-juweeltje.

De selectie van tien titels omvat zowel werk van nieuwkomers als Thien An Pham als van gerenommeerde filmmakers als Kelly Reichardt en Cédric Kahn.

Kaarten voor de eerste voorstelling(en) van elke Previously Unreleased-films zijn nu te koop. 

Do Not Expect Too Much From The End Of The World

Nu te zien

De productieassistente Angela rijdt voor een Oostenrijkse multinational van hot naar her door Boekarest om de casting te filmen voor een video over veiligheid op de werkplek. Tegelijkertijd neemt ze incognito ironische vlogs vol obsceniteiten op. Een anarchistische Roemeense zwarte komedie van Radu Jude.

tickets
Do Not Expect Too Much From The End Of The World

Le gang des Bois du Temple

Nu te zien

Een bende kruimeldieven op leeftijd uit de Parijse banlieue Bois de Temple wil overstappen naar het grotere werk, om in een klap van al hun sores af te zijn. Hun plan om een Arabische prins te beroven slaagt, maar deze laat het er niet bij zitten en stuurt zijn eigen mannen op de bende af.

tickets
Le gang des Bois du Temple

Eureka

Te zien vanaf 19 juli

De inheemse bewoners van een Braziliaans regenwoud zijn al niet veel beter af dan die van een native-American reservaat, in deze magisch-realistische, dromerige film met een glansrol voor een ooievaar. 

tickets
Eureka

Le procès Goldman

Te zien vanaf 25 juli

Verfilming van de geruchtmakende rechtszaak rond de Franse revolutionair en crimineel Pierre Goldman uit 1976, kaart meer aan dan de schuldvraag alleen. Cédric Kahn (Une Vie Meilleure’) reconstrueert de rechtszaak zonder franje in een ongekunstelde vertelstructuur zonder flashbacks. 

tickets
Le procès Goldman

Animal

Te zien vanaf 1 augustus

Op het eerste gezicht is het een zorgeloos groepje vrijbuiters: de entertainers die voor een karig loon het amusement in het Grieks strandhotel Mirage verzorgen. Maar voor Kalia, die al negen seizoenen meedraait, komt de uiterste houdbaarheidsdatum van die illusie steeds dichterbij. 

tickets
Animal

Peak Season

Te zien vanaf 8 augustus

Een New Yorks koppel zoekt rust in landelijk Wyoming. Onverwacht pakt de vakantie uit als een test voor hun relatie. Wordt vergeleken met Richard Linklater's 'Before Sunrise'. 

tickets
Peak Season

Inside the Yellow Cocoon Shell

Te zien vanaf 15 augustus

Wanneer de Vietnamese Thiện door de dood van zijn schoonzus noodgedwongen terugkeert vanuit Saigon naar het platteland van zijn jeugd, blijkt deze trip het begin van een spirituele (zelf)ontdekkingstocht. Slow cinema in zijn meest gedurfde, radicale vorm.

tickets
Inside the Yellow Cocoon Shell

Mal Viver

Te zien vanaf 22 augustus

Drie generaties moeders en dochters runnen gezamenlijk een klein luxehotel en proberen het van de ondergang te redden. Een ernstig verstoorde moeder-dochterverhouding staat dit streven danig in de weg. Winnaar van de Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn. 

tickets
Mal Viver

Viver Mal

Te zien vanaf 29 augustus

Met de films van Ingmar Bergman en het toneelwerk van August Strindberg als voorbeeld gaat regisseur João Canijo verder op het spoor dat hij in ‘Mal Viver’ uitzette: de ontmaskering van moederliefde als kil egoïsme en emotionele chantage.

tickets
Viver Mal