Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Straight Story

The Straight Story

De enige feelgoodfilm in het oeuvre van David Lynch viert zijn 25e verjaardag! Geniet daarom opnieuw van deze troostrijke film, waarin de serene beelden van het Amerikaanse platteland en de oprechte, menselijke interacties prachtig samenkomen. 

The Straight Story
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het is de 25e verjaardag van ‘The Straight Story’, misschien wel de enige feelgoodfilm in het oeuvre van David Lynch. We vieren daarom een zomers verjaardagsfeestje voor deze hartverwarmende roadmovie en vertonen het pareltje opnieuw! De biografische dramafilm vertelt het waargebeurde verhaal van Alvin Straight, een oudere man die op een grasmaaier honderden kilometers reist van Iowa naar Wisconsin om zich te herenigen met zijn zieke broer Lyle. 

David Lynch staat bekend om zijn surrealistische en vaak verontrustende films zoals ‘Mulholland Drive’ en ‘Inland Empire’. ‘The Straight Story’ is daarentegen een troostrijke film, waarin de serene beelden van het Amerikaanse platteland en de oprechte, menselijke interacties prachtig samenkomen. Richard Farnsworth's vertolking van Alvin Straight leverde hem een Oscarnominatie op. Net zoals in de populaire serie ‘Twin Peaks’ is de filmmuziek gecomponeerd door Angelo Badalamenti.

Te zien vanaf 29 juni. 

Genre
Drama
Herkomst
Verenigde Staten (1999)
Regie
David Lynch
Met
Richard Farnsworth, Sissy Spacek, Harry Dean Stanton
Duur
113 minuten

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?