Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Beast

The Beast

Bertrand Bonello (‘Nocturama’, ‘Saint Laurent’) verkent in zijn nieuwste film de grenzen tussen herinnering en realiteit, verleden en heden, en personage en acteur in deze intrigerende romantische science-fictionthriller. 

The Beast
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Ze worden beschouwd als een gevaar bij het nemen van eerlijke en rechtvaardige beslissingen. Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle daarom haar DNA te zuiveren met behulp van een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens. Daar ontmoet ze steeds opnieuw een man genaamd Louis met wie ze een krachtige verbinding voelt. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is. 

‘The Beast’ is een romantische sci-fi thriller over de invloed van AI op de uniekheid van de mens. Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello (‘Nocturama’, ‘Saint Laurent’) op Lynchiaanse wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving. Deze actuele film, die losjes gebaseerd is op de roman ‘The Beast in the Jungle’ van Henry James, ging in première op het Filmfestival van Venetië en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen hoofdrolspelers Léa Seydoux (‘Crimes of the Future’, ‘No Time to Die’) en George MacKay (‘1917’, ‘Captain Fantastic’). 
 

Genre
Romantiek/sciencefiction/Thriller
Herkomst
Frankrijk, Canada (2023)
Gesproken taal
Frans, Engels
Regie
Bertrand Bonello
Met
George MacKay, Léa Seydoux
Duur
146 minuten (excl. pauze)
Kijkwijzer

Trailer

"Prachtige beelden, sterk acteren van zowel Seydoux als MacKay en intrigerende gedachtenexperimenten"

VPRO Cinema

"Beeldschone tijdreisfilm over de angst om te voelen"

Trouw

"Het tot de verbeelding sprekende ‘The Beast’ zet de kijker vanaf het begin op scherp’"

de Volkskrant

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?