Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur: Spoorloos

Van auteur naar acteur: Spoorloos

Gebaseerd op de roman ‘Het Gouden Ei’ van Tim Krabbé. ‘Spoorloos’ staat bekend om zijn beklemmende sfeer en fantastische soundtrack. Critici prezen de film ‘Hitchcock-waardig’. Gerlinda Heywegen verzorgt een inleiding bij deze boekverfilming.

Van auteur naar acteur: Spoorloos
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

'Dit voorjaar organiseren we een nieuwe reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met met Bibliotheek Gooi+. In deze serie vertonen we bijzondere boekverfilmingen, die worden ingeleid door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage).

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 17,00. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,50 en Cinevillers € 5,50.

Op vakantie in Frankrijk verliest Rex zijn vriendin Saskia even uit het oog. Bij een benzinestation gaat zij wat inkopen doen, waarna hij haar niet meer terug kan vinden. Jarenlang blijft haar vriend wanhopig op zoek naar haar. Wat volgt is een onvervalst machtsspel tussen Rex en de persoon achter Saskia's verdwijning. 

‘Spoorloos’ – internationaal bekend als ‘The Vanishing’ – is gebaseerd op de roman ‘Het Gouden Ei’ van Tim Krabbé. ‘Spoorloos’ staat bekend om zijn beklemmende sfeer en fantastische soundtrack. De film was de grote doorbraak van regisseur George Sluizer. De roem van deze film reikte tot in Amerika, waar hij door critici als ‘Hitchcock-waardig’ werd beschouwd.  

Te zien op woensdag 19 juni om 13.15 uur. 

Herkomst
Frankrijk, Nederland (1988)
Gesproken taal
Frans, Nederlands
Regie
George Sluizer
Met
Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna Ter Steege
Duur
107 minuten

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?