Zoekfunctie Filmhuis Bussum
I Am the River, The River is Me

I Am the River, The River is Me

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw-Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori. 

I Am the River, The River is Me
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De Whanganui Rivier in Aotearoa/Nieuw-Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen. Ned Tapa, de Maori voogd van de rivier, neemt de filmmakers, internationale watervertegenwoordigers en activisten mee op een vijfdaagse kanotocht op de indrukwekkende rivier. 

Terwijl rivier en reizigers organisch samenstromen, is er zowel lichtheid, humor, als ruimte voor heling van de echo’s van het koloniale verleden. ‘I Am The River, The River Is Me’ is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving die zo ver af lijkt te staan van onze Westerse – het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van al het toekomstig leven op aarde. ‘I feel it is my job to ensure that what I’ve been given, I hand on to others.’– Ned Tapa (Whanganui).

Genre
Documentaire
Herkomst
Nederland, Noorwegen, Nieuw-Zeeland (2024)
Gesproken taal
Engels, Maori
Regie
Petr Lom
Duur
88 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?