Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Patrick and the Whale

Patrick and the Whale

Een adembenemende documentaire over de uitzonderlijke band tussen diepzeeduiker en wetenschapper Patrick en potvis Dolores, vastgelegd in verbluffende onderwaterbeelden. Mede geproduceerd door de regisseur van het Oscarwinnende ‘My Octopus Teacher’.

 

Patrick and the Whale
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Deze fascinerende documentaire draait om diepzeeduiker en wetenschapper Patrick Dykstra en potvis Dolores. Dykstra wijdt zich al sinds twintig jaar aan onderzoek naar de aard van de walvis, de grootste bewoner van de oceaan. Op een dag heeft hij bij Dominica een bijzondere ontmoeting met een vrouwelijke potvis die nieuwsgierig naar hem toe komt zwemmen. Hij noemt haar Dolores. 

Patrick krijgt het overweldigende gevoel dat ze met hem tracht te communiceren en hoopt meer te weten te komen over haar intelligentie en complexiteit en haar relatie met de mens en weet dat in verbluffende onderwaterbeelden vast te leggen. De producers van deze documentaire zijn James Reed (regisseur van Oscarwinnaar ‘My Octopus Teacher’) en Alexander Nanau (regisseur van het voor twee Oscars genomineerde ‘Collective’).

Genre
Documentaire
Herkomst
Oostenrijk (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Mark Fletcher
Met
Patrick Dykstra
Duur
72 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?