Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Coen brothers in focus

The Coen brothers in focus

Eye Filmmuseum wijdt komende zomer een uitgebreid retrospectief aan Joel en Ethan Coen, de bekendste en meest geliefde buitenbeentjes van Hollywood, en wij haken daar graag bij aan. In juli en augustus vertonen we vier hoogtepunten uit hun oeuvre. 

Verheug je op hun speelfilmdebuut ‘Blood Simple’, dat dit jaar zijn veertigjarig jubileum viert, ‘Fargo’, ‘The Big Lebowski’ en ‘No Country for Old Men’. 

Blood Simple

Vrijdag 19 juli, 18.45 uur, maandag 22 juli, 21.00 uur en zaterdag 27 juli, 16.30 uur

Een café-eigenaar in een klein dorpje in Texas ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met een van zijn werknemers en schakelt een privédetective in om de twee te vermoorden. Ter ere van zijn veertigjartig jubileum is de film in 4k gerestaureerd en voorzien van Dolby geluid.

tickets
Blood Simple

Fargo

Donderdag 1 augustus, 21.00 en vrijdag 9 augustus, 21.00 uur 

De hoogzwangere Marge doet uitzonderlijk speurwerk in het besneeuwde gehucht Fargo. Dit tragikomische meesterwerk werd wereldwijd bedolven onder prijzen, waaronder een Oscar voor politievrouw McDormand en een voor Beste Scenario.  

tickets
Fargo

The Big Lebowski

Te zien op donderdag 8 augustus, 21.00 en maandag 19 augustus, 18.30 uur

‘The Dude’ Jeffrey Lebowski, doet niets liever dan in badjas rondhangen en af en toe een potje bowlen met zijn maatjes Donny en Walter. Als op een dag zijn vloerkleed wordt ondergepiest door twee bandieten die The Dude verwarren met een naamgenoot, begint een onwaarschijnlijk avontuur.

tickets
The Big Lebowski

No Country for Old Men

Te zien op donderdag 8 augustus, 21.00 en maandag 19 augustus, 18.30 uur

Deze typische Coen-versie van een western is tevens een melancholische bespiegeling op mores en generatieverschillen en op de rol van toeval en het lot. De film sleepte vier Oscars in de wacht en Javier Bardem speelt een onvergetelijke rol als ijzingwekkende psychopaat. 

tickets
No Country for Old Men