Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Yorgos Lanthimos: weird again!

Yorgos Lanthimos: weird again!

Als Yorgos Lanthimos twee films in een jaar uitbrengt, wie zijn wij dan om géén tweede retrospectief te programmeren? Juist. De Griekse filmmaker komt op 4 juli met ‘Kinds of Kindness’, een drieluik waarin hij teruggaat naar de essentie van zijn stijl. Rauw, ongemakkelijk, soms hilarisch en vaak weerzinwekkend. Wij vertonen vanwege deze release ook ‘Dogtooth’, een Griekstalige film uit Lanthimos’ vroege oeuvre, die nu prachtig in 4k gerestaureerd is en opnieuw uitkomt.

Ook opnieuw te zien: de op een Griekse mythe gebaseerde thriller ‘The Killing of a Sacred Deer’ met Nicole Kidman en Colin Farrell en de toen-nog-niet-zo-bekende Barry Keoghan ('Saltburn'). En natuurlijk kan zijn magnum opus ‘Poor Things’ niet ontbreken, winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië én de favoriet van onze Bussumse Oscars.

De films die op het programma staan zijn: 

'Dogtooth' (2011)

‘The Killing of a Sacred Deer’ (2017)

‘Poor Things’ (2023) 

'Kinds of Kindness' (2024)

Dogtooth

Vrijdag 12 juli, 21.00 uur, woensdag 17 juli, 18.45 uur en zaterdag 20 juli, 16.45 uur 

Een geïsoleerd gezin wordt op onconventionele wijze opgevoed door hun ouders. Afgeschermd van de buitenwereld bestaat de wereld van de kinderen uit leugens en misleidingen, waarbij woorden een andere betekenis krijgen en de realiteit vervormd is tot een bizarre fantasie.

tickets
Dogtooth

The Killing of a Sacred Deer

Donderdag 18 juli, 20.30 uur en maandag 29 juli, 18.30 uur 

In deze beklemmende psychologische thriller wordt het perfecte leven van de succesvolle chirurg Steven Murphy (Colin Farrell) verstoord wanneer hij contact onderhoudt met de mysterieuze tiener Martin (Barry Keoghan). 

tickets
The Killing of a Sacred Deer

Poor Things

Donderdag 25 juli, 20.35 uur en zaterdag 3 augustus, 15.45 uur

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella leeft een beschermd bestaan bij Baxter en is heel leergierig. Winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië in 2023. 

tickets
Poor Things

Kinds of Kindness

Nu te zien

In dit drieluik verkent de absurdistische grootmeester Lanthimos welke offers er gemaakt moeten worden in onze queeste naar de waarheid, erkenning of spirituele verlichting. Met o.a. Emma Stone, Jesse Plemons en Willem Dafoe. 

tickets
Kinds of Kindness