Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Poor Things

Poor Things

De jonge vrouw Bella Baxter (Emma Stone) wordt tot leven gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië en winnaar van 4 Oscars. 

Poor Things
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Londen, eind negentiende eeuw. Bella Baxter is de geadopteerde dochter van een Frankenstein-achtige dokter en lijkt aanvankelijk niet helemaal goed bij haar hoofd. Totdat duidelijk wordt dat Bella’s brein ver achterloopt bij haar lichaam, en dat ze dat in sneltreinvaart aan het inhalen is. Met name seks – en alle taboes daaromheen – heeft Bella’s bijzondere aandacht. 

Unieke verfilming van Alasdair Gray’s gelijknamige roman uit 1992 door de Griekse grootmeester van de absurdistische cinema, Yorgos Lanthimos (‘Dogtooth’, ‘The Killing of a Sacred Deer’, ‘The Favourite’). Hilarisch, intellectueel intrigerend, visueel overweldigend, winnaar van 4 Oscars en winnaar van de Gouden Leeuw op het Filmfestival in Venetië.

Onderdeel van ‘Yorgos Lanthimos: weird again!’, een retrospectief waarin we films van de Griekse meester opnieuw vertonen vanwege de release van zijn nieuwe drieluik ‘Kinds of Kindness’. 

Genre
Drama/Komedie
Herkomst
VS (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Yorgos Lanthimos
Met
Emma Stone, Willem Dafoe, Mark Ruffalo
Duur
139 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"'Poor Things' is nu al de beste film van het jaar"

Trouw

"Met 'Poor Things' laat filmtovenaar Lanthimos het publiek opnieuw naar adem happen"

NRC

"Yorgos Lanthimos' hilarische en schitterend vormgegeven 'Poor Things' is een onvergetelijke voltreffer"

de Volkskrant

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?