Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Housekeeping for Beginners

Housekeeping for Beginners

Dita heeft nooit moeder willen worden, maar wordt door omstandigheden gedwongen om zich over de twee dochters van haar vriendin te ontfermen. Filmmaker Goran Stolevski onderzoekt de universele waarden van familie, zowel onze biologische familie als de familie die we zelf uitkiezen.

Housekeeping for Beginners
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De lesbische Dita heeft van haar huis in Skopje een toevluchtsoord gemaakt voor outsiders zoals zijzelf en daarmee een bonte verzameling mensen om haar heen verzameld. Ze heeft nooit moeder willen worden, maar wordt door omstandigheden gedwongen om zich over de twee dochters van haar vriendin te ontfermen: de kleine druktemaker Mia en de opstandige tiener Vanesa. De drie sterke persoonlijkheden botsen flink, maar tegen alle verwachtingen in groeien ze uit tot een hecht gezin dat moet knokken om bij elkaar te kunnen blijven.

Met een mix van professionele en debuterende acteurs en gebruikmakend van de interacties die vaak spontaan ontstonden, onderzoekt de veelgeprezen filmmaker Goran Stolevski (‘You won’t be alone’) de universele waarden van familie, zowel onze biologische familie als de familie die we zelf uitkiezen. ‘Housekeeping for Beginners’ wist op vele internationale filmfestivals prijzen in de wacht te slepen.

 

Herkomst
Macedonië, Polen, Roemenië (2023)
Regie
Goran Stolevski
Met
Anamaria Marinca, Samson Selim, Vladimir Tintor
Duur
107 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?