Zoekfunctie Filmhuis Bussum
La Chimera

La Chimera

De jonge Arthur is op zoek naar zichzelf, terwijl hij de kost verdient als grafrover. Een sterke rol van Josh O’Connor, tegen de achtergrond van het prachtige landschap ten noordwesten van Rome. ‘La Chimera’ is de nieuwste film van Alice Rohrwacher ('La meraviglie') en een hit op festivals. 

La Chimera
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Jaren ‘80. Arthur is een jonge Engelsman met een voorliefde voor oude beschavingen. Samen met zijn vrienden verdient hij de kost met het leegroven van Etruskische graven en de verkoop van kunstvoorwerpen aan rijke verzamelaars op de zwarte markt. Arthur wordt gekweld door een verloren liefde en is op zoek naar zichzelf.

De Italiaanse filmmaakster Alice Rohrwacher (‘La Meraviglie’) heeft een voorliefde voor de minder bekende delen van Italië. Ditmaal staat de schoonheid van het gebied ten noordwesten van Rome centraal. Het contrast tussen de glorie uit het verleden en het sombere, op winst gerichte heden wordt getoond zonder makkelijke oordelen. Het complexe karakter van hoofdpersoon Arthur wordt meesterlijk gespeeld door Josh O’Connor. ‘La Chimera’ is een hit op festivals.

Genre
Drama
Herkomst
Italië (2023)
Gesproken taal
Italiaans, Engels
Regie
Alice Rohrwacher
Met
Josh O'Connor, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher
Duur
130 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?