Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Zone of Interest

The Zone of Interest

'The Zone of Interest' is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer ('Under the Skin') toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC). Genomineerd voor vijf Oscars, waaronder beste film.

The Zone of Interest
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving schept ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. ‘The Zone of Interest’ werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden met de Grand Prix en is genomineerd voor vijf Oscars.

 Regisseur Jonathan Glazer (‘Under the skin’) toont op indrukwekkende wijze en vanuit een onverwachte hoek de banaliteit van het kwaad en creëert daarmee een uitzonderlijk oorlogsdrama, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2014 van Martin Amis. De hoofdrollen zijn voor Sandra Hüller (‘Anatomy of a Fall’, ‘Toni Erdmann’) en Christian Friedel, die verscheidene prijzen ontving voor zijn rol als Rudolf Höss. 

Onderdeel van het Oscarweekend programma. In het weekend voorafgaand aan de Oscar-uitreiking, die plaatsvindt op 10 maart, vertonen we een ruime selectie aan genomineerde films (opnieuw). 

Genre
Drama
Herkomst
VS, Verenigd Koninkrijk, Polen (2023)
Gesproken taal
Duits, Pools
Regie
Jonathan Glazer
Met
Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth
Duur
106 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"In 'The Zone of Interest' komen het alledaagse en het onbevattelijke op verpletterende wijze samen"

De Volkskrant

"Jonathan Glazers buitengewone, ijzige film is een studie in de banaliteit van het kwaad en de mechanismen van het wegkijke"

NRC

"Indringend 'The Zone of Interest' toont de morele leegte pal naast vernietigingskamp"

Trouw

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?