Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Back to Black

Back to Black

Vertelt het verhaal van Amy Winehouse: één van de meest iconische muzieksterren van de 21ste eeuw. Amy groeide op in de jaren 2000, bruisende jaren in Londen, het vertrekpunt van haar wereldwijde succes. Maar ook haar donkere kant komt aan bod.

Back to Black
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Meer dan vijf jaar geleden werd de biopic over Amy Winehouse al aangekondigd, en nu is hij er dan! ‘Black to Black’ vertelt het levensverhaal van één van de meest iconische muzieksterren van de 21ste eeuw: Amy Winehouse. Amy groeide op in de jaren 2000, bruisende jaren in Londen, het vertrekpunt van haar wereldwijde succes. Maar ook haar donkere kant komt aan bod. Tijdens haar gehele carrière worstelde de soul- en jazzzangeres met demonen, roem en de relatie met haar grote liefde Blaker Fielder-Civil.

Amy Winehouse wordt gezien als een van de grootste artiesten uit de 21ste eeuw. Ze verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen platen en haar muziek, waarvan in de film een ruime selectie wordt gepresenteerd, heeft tegenwoordig nog meer dan 80 miljoen streams per maand. 

Genre
Muziek/Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk (2024)
Regie
Sam Taylor-Johnson
Met
Marisa Abela, Eddie Marsan, Jack O'Connell
Duur
125 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?