Zoekfunctie Filmhuis Bussum
C'è ancora domani

C'è ancora domani

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in naoorlogs Rome. De familie is opgewonden want hun dochter gaat zich verloven. Stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man. Grootste filmhit in Italië in 20 jaar.

C'è ancora domani
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in een kelderwoning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes na de bevrijding en de ontberingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen. Ze heeft leren omgaan met haar tirannieke man, Ivano, die alleen ontzag heeft voor zijn manipulerende vader, voor wie Delia een makkelijke verzorgster is.

Het is lente en de familie is opgewonden over de verloving van hun dochter Marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia ziet de verloving als Marcella’s kans om haar eigen lot te ontlopen. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt. 

‘C’è ancora domani’ is de eerste speelfilm van Paola Cortellesi, één van de meest veelzijdige artiesten in de Italiaanse filmwereld, en meteen de grootste filmhit in Italië in 20 jaar. Paola Cortellesi is actrice, scenarioschrijver en auteur. De mannelijke hoofdrol is van Valerio Mastandrea, bekend uit ‘Perfetti Sconosciuti’. 
 

Genre
Drama
Herkomst
Italië (2023)
Gesproken taal
Italiaans
Regie
Paola Cortellesi
Met
Valerio Mastandrea, Vinicio Marchioni, Giorgio Colangeli
Duur
118 minuten
Kijkwijzer

"Deze authentieke film verdient volle zalen"

de Protagonisten

"Fraai verhaal in een prachtige cinematische wereld” "

Filmtotaal

"Hoopvol en aangrijpend verhaal over een belangrijk stuk Europese geschiedenis"

Filmvandaag

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?