Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Challengers

Challengers

In ‘Challengers’, de nieuwe film van de succesvolle Italiaanse regisseur Luca Guadagnino ('Call Me By Your Name') lopen de spanningen op en buiten de baan hoog op tussen tenniscoach Tashi, haar man, proftennisser Art, en Patrick, uitgerangeerde tennisser, ooit beste vriend van Art én de ex van Tashi.

Challengers
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

De pittige Tashi Duncan is een voormalige talentvolle tennisster die coach is geworden. Ze is getrouwd met Art, een tenniskampioen die een wat mindere periode doormaakt. Tashi wil hem er bovenop helpen. Onverwacht moet hij het opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick, ooit zijn beste vriend en de ex van Tashi. Zowel op de baan als daarbuiten lopen de spanningen op. Hoever gaat Tashi voor de winst? 

Met ‘Challengers’ blijft de succesvolle Italiaanse regisseur Luca Guadagnino (‘Io Sono l’Amore’, ‘Call Me by Your Name’) op vertrouwd terrein: de complexiteit van menselijke relaties. Nieuw is de achtergrond: de competitieve wereld van het prof-tennis. Een sterrencast vervult de hoofdrollen: Zendaya (‘Spider-Man’,’Dune’) is Tashi, Josh O’Connor (‘La Chimera’, ‘The Crown’) speelt Patrick en Broadway-ster Mike Faist (‘West Side Story’) vertolkt de rol van Art.

Naar aanleiding van ‘Challengers’, vertonen wij op 10 mei eenmalig de succesvolle film ‘Call Me By Your Name’ van regisseur Guadagnino.

Genre
Drama
Herkomst
Verenigde Staten (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Luca Guadagnino
Met
Zendaya, Josh O’Connor, Mike Faist
Duur
132 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"‘Challengers’ is een energiek sportdrama waarin tennis gelijk staat aan seks"

Trouw

"Challengers is een operatesk ballet van flashback en flashforward die uitmondt in die ene grote match"

NRC

"Het rond één tenniswedstrijd opgebouwde ‘Challengers’ lijkt op een zorgvuldig in elkaar gemixte dj-set"

de Volkskrant

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?