Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Un Métier Sérieux

Un Métier Sérieux

Doctoraalstudent Benjamin heeft geld nodig om zijn studie te betalen en gaat aan de slag als wiskundeleraar. De middelbare school waarop hij les gaat geven staat in een achterstandswijk en de onervaren Benjamin ontdekt al snel dat zijn baan veeleisend is.

Un Métier Sérieux
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge invaller die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij er al snel achter dat het een zware baan is. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat. 

Na de wereld van de geneeskunde te hebben verkend, belicht de Franse regisseur Thomas Lilti (‘Médecin de Campagne’) nu de wereld van het onderwijs. De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé, brengt hij realistisch maar ook met humor en een zekere luchtigheid naar voren. Het sublieme spel van zijn vaste cast: Franse topacteurs als François Cluzet (‘Intouchables’), en Adèle Exarchopoulos (‘La vie d’Adèle’) geven de film een onweerstaanbare charme. 

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk (2024)
Gesproken taal
Frans
Regie
Thomas Lilti
Met
Vincent Lacoste, François Cluzet
Duur
101 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?