Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Evil Does Not Exist

Evil Does Not Exist

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Ze leven een bescheiden leven in harmonie met de natuur, totdat er ongevraagd een plan opduikt om een glamping te bouwen op hun terrein. Deze nieuwe film van Oscarwinnaar Hamaguchi Ryusuke ('Drive My Car') won de Juryprijs op het Festival van Venetië.

Evil Does Not Exist
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Het plattelandsgehucht Hasagawa is een paradijselijke plek voor alleenstaande vader Takumi. Hij slijt zijn dagen met het hakken van hout, het halen van water uit de put en het helpen van zijn buren. Hij vergeet nogal eens zijn dochter van school te halen. Ondanks de sterke gemeenschapszin is het overduidelijk dat dit kabbelende bestaan niet eeuwig kan blijven voortduren. De rust van de bossen, meren en herten is te aantrekkelijk voor stadsmensen, die snakken naar traagheid en ontspanning op plekken als de luxe camping waarvoor twee makelaars uit Tokio plannen hebben. De gemeenschap vreest vooral de gevolgen voor hun omgeving.

Hamaguchi Ryusuke's ‘Evil Does Not Exist’ begint als een verhaal over een gemeenschap die hun ongerepte omgeving verdedigt tegen een projectontwikkelaar, maar verandert in een evaluatie van onze prioriteiten in het leven en leidt ons met wisselende stemmingen en perspectieven steeds dieper dit liefelijke oord in. Langzaamaan toont de film flarden van een breder perspectief, terwijl onze nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd met details en texturen die de soundtrack van Ishibashi Eiko lijken te verbeelden. Deze nieuwe film van Oscarwinnaar Hamaguchi Ryusuke (‘Drive My Car’) won de Juryprijs op het Festival van Venetië.

Genre
Drama
Herkomst
Japan
Gesproken taal
Japans (2023)
Regie
Hamaguchi Ryusuke
Met
Hitoshi Omika, Ryô Nishikawa, Ryuji Kosaka
Duur
106 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?