Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Radical

Radical

Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren.

Radical
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme om de jongeren iets te leren. De regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. 

Sergio besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. ‘Radical’ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Eugenio Derbez, Mexicaanse superster die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film ‘Coda’. ‘Radical’ is een inspirerende aanklacht tegen conventie, en was de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival.

Tijdens de Sneak Preview werd 'Radical’ met een 4.2 (uit 5) beoordeeld door ons publiek. 

Genre
Drama
Herkomst
Mexico (2023)
Gesproken taal
Spaans
Regie
Christopher Zalla
Met
Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo
Duur
125 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?