Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The End We Start From

The End We Start From

In Londen worden een jonge vrouw, haar man en pasgeboren baby getroffen door een ecologische ramp. Tijdens hun vlucht voor de overstroming moet de moeder, gescheiden van de vader, zichzelf en haar baby zien te redden. Een realistische klimaatthriller van debuterend regisseur Mahalia Belo.

The End We Start From
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Terwijl een vrouw (Jodie Comer) bevalt van haar eerste kindje, komt Londen onder water te staan door een enorme overstroming. Deze ecologische ramp zorgt dat zij en haar partner noodgedwongen hun huis moeten verlaten en op zoek moeten naar onderdak en eten, temidden van alle chaos. In eerste instantie kan het jonge gezin bij familie terecht, maar door de steeds grimmigere nasleep van de overstroming, raakt de vrouw van haar partner verwijderd. Dan moet ze samen met haar baby haar eigen weg naar veiligheid vinden in een tocht over het Engelse platteland, waarmee duidelijk wordt hoe kwetsbaar én krachtig ze eigenlijk is als vrouw, en als jonge moeder. 

Jodie Comer ('Killing Eve'), Katherine Waterston ('The World to Come’) en Oscarwinnaar Benedict Cumberbatch schitteren in deze realistische klimaatthriller van debuterend regisseur Mahalia Belo, gebaseerd op het gelijknamige boek van Megan Hunter. De film ging in première op het filmfestival van Toronto.

Genre
Drama
Herkomst
Verenigd Koninkrijk (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Mahalia Belo
Met
Jodie Comer, Benedict Cumberbatch, Katherine Waterston
Duur
103 minuten
Kijkwijzer

Trailer

"‘The End We Start From’ is een sterke film die verschillende thema’s aanspreekt. Jodie Comer levert weer een ijzersterke acteerprestatie en de chemie tussen haar en haar tegenspelers is eveneens meer dan prima"

Cinemagazine

"In het bedachtzame rampendrama ‘The End We Start From’ is ‘Mother’ Jodie Comer in topvorm"

de Volkskrant

"‘The End We Start From’ is een intelligente en intieme vertelling over moederschap"

Trouw

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?