Zoekfunctie Filmhuis Bussum
The Pianist

The Pianist

In dit biografische oorlogsdrama zien we hoe Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody), een gerenommeerde pianist, vecht voor zijn leven tijdens de Duitse bezetting van Polen. Het ingetogen werk van Adrien Brody leverde hem een César en een Oscar op. Roman Polanski, die zelf met moeite de oorlog overleefde, won een Oscar voor ‘Beste Regisseur’.

The Pianist
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In dit biografische oorlogsdrama zien we hoe Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody), een gerenommeerde pianist, vecht voor zijn leven tijdens de Duitse bezetting van Polen. De grootschalige impact van de Holocaust wordt op ongefilterde wijze in beeld gebracht; van het getto van Warschau tot de Duitse concentratiekampen.

Het ingetogen acteerwerk van Adrien Brody leverde hem een César en een Oscar op. Roman Polanski, die zelf met moeite de oorlog overleefde, won een Oscar voor ‘Beste Regisseur’.

'Prominente filmregisseur zoekt man tussen de 25 en 35, slank postuur, gevoelig, kwetsbaar en charismatisch. Acteerervaring niet vereist.' Polanski plaatste zijn advertentie omdat hij een film wilde maken over hoe de vermaarde Poolse pianist Wladyslaw Szpilman (1911-2000) de verschrikkingen van de nazi's in Polen overleefde. Hij kreeg bijna 1500 reacties, maar koos uiteindelijk voor de ervaren Adrien Brody. De film is gerestaureerd en wordt om die reden opnieuw uitgebracht.

Te zien vanaf 17 april. 

Genre
Drama/oorlog
Herkomst
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland (2002)
Gesproken taal
Engels
Regie
Roman Polanski
Met
Maureen Lipman, Adrien Brody, Emilia Fox
Duur
150 minuten (excl. pauze)

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?