Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Van auteur naar acteur: The Color Purple

Van auteur naar acteur: The Color Purple

Deze nieuwe, muzikale verfilming van de geliefde klassieker over het leven van zwarte vrouwen in het zuiden van de Verenigde Staten is geregisseerd door Blitz Bazawule. Het script is gebaseerd op het Pullitzer Prize winnende boek van Alice Walker uit 1982. Met inleiding door filmwetenschapper Gerlinda Heywegen!

Van auteur naar acteur: The Color Purple
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

Dit voorjaar organiseren we een nieuwe reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met Bibliotheek Gooi+. In deze serie vertonen we bijzondere boekverfilmingen, die worden ingeleid door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage).

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 17,00. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,50 en Cinevillers € 5,50.

Celie wordt in het begin van de vorige eeuw op 14-jarige leeftijd uitgehuwelijkt aan Albert, een man die een stuk ouder is. Er komt pas een klein beetje licht in haar bestaan als de minnares van haar echtgenoot in Celies leven komt. De flamboyante zangeres Shug zorgt ervoor dat Celie zichzelf eindelijk kan zien als volwaardig persoon.

Deze nieuwe, muzikale verfilming van de geliefde klassieker over het leven van zwarte vrouwen in het zuiden van de Verenigde Staten is geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige regisseur die succes had met zijn eerste speelfilm ‘The Burial of Kojo’. Het script is gebaseerd op het Pullitzer Prize winnende boek van Alice Walker uit 1982.  

Te zien op woensdag 15 mei, 13.15 uur. 

Genre
Drama/Muziek
Herkomst
Verenigde Staten (2023)
Gesproken taal
Engels
Regie
Blitz Bazawule, Marcus Gardley
Met
Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo
Duur
139 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?