Zoekfunctie Filmhuis Bussum
Maria Montessori

Maria Montessori

In het Rome van begin twintigste eeuw legt Maria Montessori de basis voor haar nieuwe onderwijsmethode. In een periode waarin de wereld wordt gedomineerd door mannen, strijdt ze voor een andere, vooruitstrevende aanpak van kinderen. 

Maria Montessori
Deze film is toegevoegd aan je favorieten. Ga naar favorieten
Deze film is verwijderd uit je favorieten. Ga naar programma

In Rome, begin twintigste eeuw, ontmoet Maria Montessori de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy. Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, als de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigt te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken. 

‘Maria Montessori’ is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen, over opoffering en solidariteit. De film is omarmd door de Internationale Montessori Vereniging: ‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een vrouwelijke arts in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een jonge moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit.

Genre
Drama
Herkomst
Frankrijk (2023)
Gesproken taal
Frans, Italiaans
Regie
Léa Todorov
Met
Leïla Bekhti, Jasmine Trinca, Emily di Ronza
Duur
100 minuten
Kijkwijzer

Trailer

Aanbevolen voor jou

Kom je
film kijken?